Het personeelsverloop staat momenteel met 13,3% op het hoogste niveau in 5 jaar. Dat publiceerde EY in september in een onderzoek omtrent het personeelsverloop in de zorg. Ook het verzuim is naar zorgwekkende hoogte van 5,7% gestegen. Hoewel er een stijging was in de winst van Nederlandse zorgaanbieders (1,8%), lijkt dit ten koste te gaan van het personeel. Het blijft in de zorgsector nog steeds een uitdaging om werknemers aan te trekken en te behouden.

Meer weten

iItus Volwaardig Leven

De gehandicaptenzorg in Nederland kan beter. Volgens het Ministerie van Volksgezondheid zijn er signalen dat de “beschikbare zorg en ondersteuning niet langer gelijk loopt met de behoeftes van de doelgroep”. Dit komt mede doordat er een verschuiving heeft plaatsgevonden in de vraag naar zorg; de gestelde eisen zijn niet meer hetzelfde als vroeger, maar het zorgaanbod is wel hetzelfde gebleven.

Meer weten

Intus is FD Gazelle 2018

Intus is winnaar van de FD Gazellen 2018! Dit betekent dat wij tot snelst groeiende bedrijven van Nederland horen. Wij zijn trots dat wij deze prijs in ontvangst mogen nemen als leverancier van de beste software voor personeelsplanning. Organisaties kiezen voor ons om de gebruiksvriendelijkheid van onze software, en vinden het fijn om met onze mensen samen te werken.

Meer weten

Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat er zorgvuldig met hun gegevens wordt omgegaan, dat de organisatie en processen goed zijn ingericht en voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Klanten zullen in de praktijk merken dat beveiliging een top prioriteit is. Om enkele voorbeelden te noemen: Informatie met persoonsgegevens wordt uitsluitend versleuteld en via een beveiligde omgeving uitgewisseld. Ook worden wachtwoorden op een veilige manier gecommuniceerd en is het wachtwoord beleid verder aangescherpt.

Meer weten

Gelre ziekenhuizen is een groot topklinisch opleidingsziekenhuis met locaties in Apeldoorn en Zutphen. Ook zijn er buitenpoliklinieken in Lochem, Epe en Dieren en een Diagnostisch Centrum in Apeldoorn. Er werken ruim 3.500 medewerkers, 300 medisch specialisten en 300 vrijwilligers. Onlangs heeft Gelre ziekenhuizen ervoor gekozen om integraal over te stappen op InPlanning van Intus.

Meer weten