Blog

Visie, tips & trucs, nieuws en kennis over personeelsplanning

Als roosteren in je ECD niet fijn werkt

De roostermodule van het Elektronische Cliënten Dossier (ECD) systeem, veel zorginstellingen maken er gebruik van. Op het eerste gezicht een aantrekkelijke optie. Maar bij diverse organisaties begint het na een aantal jaren toch te schuren. Deze organisaties vragen zich af: “Is het verstandig om onze keus te handhaven?”

Meer weten

In 2019 is Intus weer FD Gazelle! Een mooie prestatie van ons allemaal, waar we uiteraard erg trots op zijn. Wij hebben onze groei te danken aan ons gebruiksvriendelijke product in combinatie met onze mensen waarmee het prettig werken is. Dit jaar zijn we zelfs in de top 10 geëindigd!

Meer weten

Het Netwerk Zelfroosteren heeft een nieuw boek over zelfroosteren (ook wel: individueel roosteren) uitgebracht met als titel “Duurzaam Individueel Roosteren, van idealisme naar realisme”.

Met deze vierde publicatie brengt het Netwerk een verdiepingsslag aan in het thema zelfroosteren met speciale aandacht voor de vraag welke effecten zelfroosteren heeft op duurzame inzetbaarheid van medewerkers? Als actieve deelnemer aan het Netwerk hebben wij bijgedragen aan de totstandkoming van het boek!

Meer weten

Wanneer je een nieuw roostersysteem implementeert, is dit voor je medewerkers een ingrijpende verandering. Met een nieuw roostersysteem introduceer je vaak ook een nieuwe aanpak (om het roosteren efficiënter te laten verlopen), en veranderingen vereisen nou eenmaal gewenning. Naast het traject met de OR (ondernemingsraad) is de vraag hoe je praktisch invulling geeft aan het betrekken van je medewerkers zodat het invoeren van een nieuw roostersysteem succesvol verloopt. Een belangrijk thema bij het implementeren van een nieuw systeem is: communicatie.

Meer weten

Bij een project wat de hele organisatie beïnvloedt, is het vaak fijn om feedback vanuit verschillende disciplines te krijgen. Maar deze mensen hebben ook gewoon hun dagelijkse werkzaamheden dus volgt misschien wel de vraag: Kunnen we de leiding van dit project niet uitbesteden en een externe projectmanager aannemen? Het antwoord op deze vraag is simpel: ja, dat kan. Maar is dit ook een verstandige keuze?

Meer weten

Intus Icons