Blog

Visie, tips & trucs, nieuws en kennis over personeelsplanning

Afgelopen week was Intus aanwezig op het congres Anders Werken in de Zorg. We stonden daar met onze FlexHub. Het thema van de dag was ‘Verbinden, versterken en versnellen’. En dat is wat de FlexHub eigenlijk ook realiseert voor het uitwisselen van personeel tussen uitzendbureaus, ZZP-platforms en samenwerkende organisaties! Wil jij meer weten over de FlexHub, neem dan zeker even contact met ons op.

Meer weten

Kort geleden is de samenwerking met NEO Huisartsenzorg officieel van start gegaan. NEO Huisartsenzorg ondersteunt en faciliteert de regionale huisartsenzorg in Nijmegen en omgeving en is aanspreekpunt en belangenbehartiger voor de regionale huisartsenzorg. Een van de diensten die ze bieden is spoedzorg in avond, nacht en weekend op twee huisartsen-spoedposten. Daarbij hoort onder andere een efficiënt en toekomstbestendig roosterproces.

Meer weten

Zomer, heerlijk! Maar de zomervakantie is voor verschillende organisaties ook een bijzondere periode van het jaar. De één heeft vakantiekrachten nodig door het aantal bezoekers wat ineens verdubbelt, de ander heeft extra krachten nodig omdat de helft van haar medewerkers op vakantie is. Ook tijdens de feestdagen kan het de bezettingseis heel anders zijn dan de rest van het jaar. Klein voorbeeld: Mensen bestellen ineens veel meer pakketjes, waardoor er meer personeel nodig is in distributiecentra. Hoe bereid je je nu goed voor op het roosteren tijdens een vakantieperiode? Wij geven je 5 tips.

Meer weten

Als roosteren in je ECD niet fijn werkt

De roostermodule van het Elektronische Cliënten Dossier (ECD) systeem, veel zorginstellingen maken er gebruik van. Op het eerste gezicht een aantrekkelijke optie. Maar bij diverse organisaties begint het na een aantal jaren toch te schuren. Deze organisaties vragen zich af: “Is het verstandig om onze keus te handhaven?”

Meer weten

InPlanning is succesvol geïmplementeerd bij ProRail! Eind mei 2021 tekenden Intus en ProRail het contract. Er is sindsdien hard gewerkt aan het zo zorgvuldig mogelijk implementeren van InPlanning volgens de wensen van ProRail. De eerste groep collega’s is in januari overgestapt, de andere groepen volgden in februari en maart. Inmiddels werken ruim 1.200 ProRail medewerkers van diverse gebruikersgroepen met InPlanning.

Meer weten

Intus Icons