3 Manieren van roosteren onder de loep

Een personeelsplanning maken kan op heel veel verschillende manieren. In deze blog bespreken we drie manieren van roosteren en de voor- en nadelen ervan.

Basisrooster door planner

Dit is zoals het op veel plekken gaat: de planner maakt het basisrooster. De benodigde bezetting is bekend en de planner heeft een overzicht van de uren waarop iedereen kan werken. Vanuit deze gegevens wordt een planning gemaakt.

Wanneer er wijzigingen nodig zijn, gaat dit altijd via de afdeling planning. Medewerkers geven hun wijzigingen door en de planner controleert of dit mogelijk is. Het rooster wordt daarna geüpdatet.

Een goed basisrooster kan worden gemaakt met speciale planningsoftware, maar je ziet ook vaak dat er nog ‘gewoon’ met een rooster in Excel wordt gewerkt. Wanneer de uren van je personeel iets ingewikkelder in elkaar zitten, is gespecialiseerde planningssoftware een goed idee. Deze houdt vaak rekening met onder andere cao’s en de ATW. In wat meer geavanceerde software kun je naast mensen vaak ook middelen en routes plannen.

Zelfroosteren

Medewerkers komen samen tot een rooster. Dit kan bijvoorbeeld in een 3-ronden model:
– Ronde 1: medewerkers stellen elk individueel hun ideale rooster samen
– Ronde 2: medewerkers proberen elk individueel om bezettingsproblemen te verminderen
– Ronde 3: de planner lost de resterende bezettingsproblemen op

Door het zelfroosteren verschuift de rol van de planner; deze hoeft zich minder met het planproces te bemoeien. Zelfroosteren verhoogt de betrokkenheid van de medewerkers, wat over het algemeen leidt tot een hogere medewerkerstevredenheid.

Intekenroosters

Bij deze manier van roosteren tekenen medewerkers zichzelf in op bepaalde diensten. Medewerkers hebben net als bij zelfroosteren inspraak op het roosterproces, maar hier geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bij bezettingsproblemen is het bij intekenroosters de taak van de planner om lege diensten op te vullen. Er is dus wel een redelijke betrokkenheid van de medewerkers aanwezig, maar minder dan bij het zelfroosteren.

Welke manieren van roosteren passen bij jou?

Welke manier van roosteren het beste bij jouw organisatie past, hangt van verschillende factoren af. Soms verschilt het zelfs per afdeling. Goede planningssoftware biedt je de mogelijkheid om elke afdeling met de bijpassende roostersystematiek te ondersteunen. Weet je niet zeker wat bij jouw organisatie past? Vraag dan eens een inspiratiesessie bij ons aan. Dan laten wij je zien hoe een verbetering van jouw roosterproces er in de praktijk uit kan zien.

Intus Icons