5 redenen waarom roosterplanning zo'n leuk vak is

Met onze roosterplanning software dragen wij iets bij aan (voor sommigen) het leukste vak ter wereld. Maar wat maakt het beroep van planner nou zo leuk? Wij geven je 5 redenen. Iets toe te voegen? Reageer dan op onze LinkedIn post!

1. Het is een puzzel die je op mag lossen

Zoveel mensen, zoveel tijdvakken en zoveel mogelijkheden. Wie plan je wanneer in? De ene heeft een vaste vrije dag, de ander een vaste sportavond, kinderen die naar de opvang moeten en ga zo maar door. Wanneer je uiteindelijk het rooster af hebt en er is aan de behoeftes van alle medewerkers voldaan, geeft dit een kick. De puzzel is af!

2. Je probeert het leven van mensen makkelijker te maken

Dankzij jouw gepuzzel hoeven de medewerkers van jouw organisatie minder te stressen. Omdat ze op dinsdag wat later kunnen beginnen komen ze niet in de stress met de crèche en ze kunnen gewoon voor die ene volleybalwedstrijd trainen, want ze zijn op tijd klaar met werk om ook nog te kunnen avondeten. Een goede balans tussen werk en privé is uiteraard erg belangrijk voor je medewerkerstevredenheid. Om met iedereens wensen rekening te houden is natuurlijk lastig, maar des te leuker als het lukt.

3. Je hebt een grote verantwoordelijkheid

Het geeft veel planners een goed gevoel wanneer zij het rooster klaar hebben. Het rooster beïnvloedt een groot deel van het leven van je medewerkers. Een slecht rooster heeft slechte gevolgen voor je medewerkers, maar ook voor bijvoorbeeld cliënten. Die hebben misschien specifieke zorg nodig, die je zonder een goede planning niet altijd kan verlenen.

4. Je hebt altijd werk

Overal wordt gepland. Bouwvakkers, verpleegkundigen, fabrieksmedewerkers, chirurgen, beveiligers, docenten en nog veel meer soorten mensen moeten aan de hand van verschillende eisen worden ingeroosterd. Wat je in het ene bedrijf leert, kun je dus weer feilloos toepassen bij je volgende werkgever.

5. Een gestructureerde werkomgeving begint met een goede planning

Zonder planners hebben medewerkers geen idee waar ze moeten zijn en wanneer. Dat de planner dit goed inroostert en communiceert is dus heel belangrijk. Het rooster is iets waar medewerkers echt op bouwen en is het uitgangspunt van de werkdag.

Met de juiste software wordt het werk van een planner makkelijker gemaakt en kunnen ze hun werk zo goed mogelijk uitvoeren. Wij van Intus zijn dan ook blij dat we ons steentje mogen bijdragen aan dit mooie beroep.

Ben je op zoek naar (nieuwe) planningssoftware? Neem dan een kijkje bij onze modules of lees hoe wij jouw organisatie helpen bij het zo goed mogelijk laten aansluiten van onze software.

Intus Icons