Is het maken van de vakantieplanning bij jouw organisatie altijd zo’n gedoe? Dat hoeft niet!
Wij delen vandaag 5 tips die het maken van de vakantieplanning een stuk makkelijker én leuker maken.

Begin op tijd
Het lijkt een logische tip: begin op tijd! Het is best gebruikelijk om rond deze tijd (oktober/november) al te beginnen aan de vakantieplanning voor de zomer van het komende jaar. Zo weet je precies wie er wanneer op vakantie is. En zo zorg je dat je voldoende tijd hebt om de volgende tips toe te passen.

Deel het jaar op
Niet iedereen heeft voor een komend jaar alle vakantieplannen al uitgewerkt. Wil ik in de lente een midweek weg, of wil ik vrij zijn rond de Kerstvakantie? Ook de benodigde bezetting is niet altijd al bekend voor het hele jaar. Deel daarom het jaar op in een paar perioden en plan elke periode apart. Zo hoeven medewerkers zich niet direct voor een heel jaar vast te leggen en kan er rekening worden gehouden met ontwikkelingen die zich in de loop van het jaar voordoen.

Inzicht in je bezetting
Je kunt het beste vanuit de benodigde bezetting kijken naar hoeveel ruimte er is voor verlofopname. Zo weet je zeker dat je niet teveel mensen tegelijk op vakantie stuurt. Breng die dus duidelijk in kaart.
Vervolgens kun je aan de hand van je bezettingseis kaders opstellen. Hoeveel weken aaneengesloten verlof zijn er mogelijk, en hoeveel weken kan iemand in totaal opnemen? Hoeveel verlofperioden mag je in een jaar hebben? Wanneer je duidelijke regels hebt, kan het bijna niet meer misgaan.

Maak de taart groter
Iedereen is natuurlijk op tijd met het opgeven van zijn of haar gewenste vakantie. Kijk goed naar de collega’s die er in een bepaalde periode wél zijn. De kans is groot dat zij in de vakantieperiode best een paar uurtjes meer willen werken, om zo hun collega’s de gelegenheid te geven om op vakantie te gaan en andersom. Zo geef je elkaar ruimte om op vakantie te kunnen en is de kans kleiner dat je afhankelijk bent van een flexkracht.

Geef medewerkers inzicht in de planning
Voor medewerkers die hun verlofwensen invoeren en daarna afwachten tot de planner de vakantieplanning af heeft, valt het resultaat soms tegen. Ze hebben niet de gewenste vakantieperiode gekregen, en het alternatief van de planner komt niet uit. Als de vakantiewensen van het team voor iedereen inzichtelijk zijn, kunnen de medewerkers de meeste knelpunten onderling oplossen door hun vakantie te verschuiven of eventueel in te korten.

Met onze module Vakantieplanning kun je de tips uit dit blog eenvoudig vastleggen. Met 1 druk op de knop staan de vakanties daarna in de roosters, en de verlofkaarten zijn meteen bijgewerkt!

Brochure Vakantieplanning opvragen

Intus Icons