DC Klinieken start met InPlanning

DC Klinieken is in 1995 gestart en in korte tijd uitgegroeid tot een Zelfstandig Behandel Centrum van formaat met 15 vestigingen door heel Noord, West en Zuid Nederland.

Bij snelgroeiende organisaties waarbij de zorg te allen tijde voorop staat, houden interne processen niet altijd gelijke tred met de groei. Het moment was aangebroken om van een Excel-planning over te stappen op een professioneel planningssysteem, waarmee:

  • een hoge(re) mate van efficiëntie kon worden behaald, en
  • een uitwisseling van medewerkers mogelijk was over de vestigingen heen met een automatische kostenplaatsberekening, en
  • benchmarken van locaties mogelijk was

Vanuit haar visie “mensen maken deel uit van de organisatie” zocht DC Klinieken bovendien een softwarepakket om mee te kunnen zelfroosteren.

Na een presentatie voor het management, een uitgebreide demo op de beurs Zorg&ICT en een werkbezoek aan ziekenhuis St. Jansdal, werd Intus geselecteerd.

Mooie complimenten voor InPlanning waren de kwalificaties ‘intuïtief’ en ‘hoog-geautomatiseerd’, wat erg belangrijk is voor een organisatie zonder centraal planbureau, zo is de argumentatie van William Roos, locatiemanager Rotterdam en Schiedam. Ofschoon leverancier Intus een brede klantenkring in diverse branches heeft, wordt de taal van de zorg gesproken en begrepen.

Tijdens de interne kick-off van de projectgroep aan de managers van de verschillende locaties toonden dezen zich onder de indruk; iedereen wil graag als eerste starten.

“De salarisadministratie en afdeling finance zullen heel gelukkig worden aangezien er een grote administratieve last van hen af zal vallen met de ingebruikname van InPlanning” – William Roos, locatiemanager Rotterdam en Schiedam

Intus Icons