De Wever kiest in haar weg naar zelfstandige teams voor InPlanning van Intus

De Wever biedt met 3.000 medewerkers verzorging, verpleging, thuiszorg en revalidatie. Het vorige planningssysteem gaf veel performance problemen. De Wever zocht een softwarepakket wat niet alleen alle zorgsectoren ondersteunde, maar ook de ontwikkeling naar zelfstandige teams een boost kon geven. Snelheid in selectie en implementatie was geboden!

Samen met extern projectleider Michel Badeaux is een projectgroep van teammanagers, planners en applicatiebeheerder van start gegaan met de selectie. Uiteindelijk is op basis van het puntentotaal voor het Programma van Eisen en de demo’s gekozen voor Intus.

Joep Janzing, manager HRM, vertelt met enthousiasme waarom InPlanning met ruime voorsprong is geselecteerd. De gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruikers, de techniek en de prijs/kwaliteit-verhouding speelden een grote rol. Het meest zwaarwegende argument was wel het zelfroosteren.

Ook uit de referentiebezoeken bleek InPlanning ‘bewezen goed’. Het zelfroosteren is een belangrijke steunpilaar bij de verzelfstandiging van de teams, die De Wever hoog in het vaandel heeft staan.

De Wever heeft een intern uitzendbureau: Plan & Flex. Zij opereren organisatiebreed en ook zij waren na de demonstratie van het systeem vol lof over de mogelijkheden. Na overleg met Intus is gekozen voor een go-live op 1 januari 2018. Hierbij werd ook gekoppeld met personeelsinformatiesysteem ‘Visma’.

Zelfregie voor de klant dankzij zelfstandige teams

Eigen regie voor de bewoners/cliënten kan alleen worden geborgd wanneer dat ook aan de medewerker wordt gegund. De Wever wil daarom graag naar zelfstandige teams.

“Het instrument moet de eigen regie van medewerkers en teams ondersteunen” – Joep Janzing, manager HRM De Wever

Op de foto: Julius Roorda, Raad van Bestuur De Wever (l) en Hans Leideman, directeur Intus (r)

Intus Icons