InPlanning is succesvol geïmplementeerd bij ProRail. Eind mei 2021 tekenden Intus en ProRail het contract. Er is sindsdien hard gewerkt aan het implementeren van InPlanning volgens de wensen van ProRail. De eerste groep collega’s is in januari 2022 overgestapt, de andere groepen volgden in februari en maart. Inmiddels werken ruim 1.200 ProRail medewerkers van diverse gebruikersgroepen met InPlanning.  

ProRail werkt altijd aan een zo goed mogelijke werk-privé balans voor medewerkers. Dit geldt zeker voor medewerkers die in roosterdienst werken. InPlanning geeft ProRail daar meer en nieuwe mogelijkheden voor door diverse roostermethodieken aan te bieden. Het was voor ProRail belangrijk dat de nieuwe software meerdere roostermethodieken ondersteunt. 

Mariëlle Bakker, ICT Projectmanager ProRail kijkt tevreden terug op het project en zegt: “Tijdens een intensieve analyse- en ontwerpfase heeft Intus ons geholpen bij het passend maken van InPlanning voor ProRail en de diverse gebruikersgroepen. InPlanning ondersteunt bij ProRail drie roostermethodieken, namelijk basisroosteren, zelfroosteren en taakroosteren”.  

Het systeem is over het algemeen goed ontvangen bij de gebruikers. Communicatie door ProRail naar de gebruikers ter voorbereiding op de implementatie is hierbij cruciaal geweest. HR Procesregisseurs Dick van Duijn en Linda Lambert geven aan: “Wij zijn blij met InPlanning binnen ProRail. Uiteraard is een nieuw systeem voor de één meer wennen dan voor de ander. Medewerkers ervaren InPlanning als overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en vinden het prettig dat zij realtime wijzigingen in hun rooster kunnen zien”.

Intus Icons