Intus gecertificeerd voor ISO27001:2013 en NEN 7510:7511

Intus is gecertificeerd voor ISO 27001 en NEN 7510; we did it!

Na een intensief voorbereidingstraject heeft Intus zich gecertificeerd voor ISO27001:2013 en NEN7510:7511, standaarden op het gebied van informatiebeveiliging. Voorheen was alleen het datacenter gecertificeerd. Deze certificering geldt voor zowel software ontwikkeling, implementatie, hosting als support.

 “Veiligheid van data van onze klanten heeft zeer hoge prioriteit. Met de ISO27001:2013 en NEN 7510:7511 certificeringen hebben we dit maximaal geborgd” – Hans Leideman, directeur Intus

Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat er zorgvuldig met hun gegevens wordt omgegaan, dat de organisatie en processen goed zijn ingericht en voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Bij Intus is beveiliging een top prioriteit. Om enkele voorbeelden te noemen: Informatie met persoonsgegevens wordt uitsluitend versleuteld en via een beveiligde omgeving uitgewisseld. Ook worden wachtwoorden op een veilige manier gecommuniceerd en is het wachtwoord beleid verder aangescherpt. Indien medewerkers van Intus toegang krijgen tot een omgeving om ondersteuning te bieden, wordt dit op naam vastgelegd in plaats van een anonieme ‘admin’ gebruiker. Medewerkers kunnen via een pincode inloggen die is gekoppeld aan hun eigen mobiele telefoon.

Er wordt actief gescand op kwetsbaarheden in de beveiliging, en met enige regelmaat worden er tests gehouden om de beveiliging te testen (‘pentest’). Jaarlijkse externe en onafhankelijke audits borgen de naleving van de certificeringen. Misschien wel het belangrijkste is dat er een continu proces is gestart van verdere aanscherping op het gebied van informatiebeveiliging.

Om gecertificeerd te worden, heeft Intus Ben Schaap begin 2017 aangesteld als Security Officer. Na een gedegen periode van voorbereiding onder begeleiding van een extern bureau, heeft Intus de certificaten in januari 2018 in ontvangst mogen nemen.

Op de foto vlnr Werner Reuser, Infrastructure Architect, Hans Leideman, Directeur en Ben Schaap, Security Officer

Intus Icons