Op de foto: Hans Leideman, directeur van Intus en Stijn Kanters, directeur/bestuurder van St. Franciscus

Intus lanceert de FlexHub, een platform waarmee organisaties in de regio personeel met elkaar uit kunnen wisselen. De FlexHub verbindt zorgorganisaties zodat zij elkaar kunnen helpen door onderling personeel uit te wisselen. Hiermee wil Intus bijdragen aan het oplossen van personeelstekorten in de zorg. Zorgorganisaties Thebe, De Wever, Mijzo en St. Franciscus zijn in Brabant gestart met een pilot met de FlexHub. 

De FlexHub vormt de schakel voor het geautomatiseerd uitwisselen van openstaande diensten en beschikbare medewerkers tussen verschillende organisaties. Directeur Hans Leideman vertelt: “Voor werkgevers wordt de poule van medewerkers op deze manier vele malen groter.  Voor medewerkers betekent dit dat zij uit meer diensten kunnen kiezen bij verschillende organisaties. Met de pilot die gestart is kunnen we de regionale samenwerking nu echt in de praktijk ondersteunen.” 

Voordelen van een vast contract gecombineerd met flexibiliteit 
Stijn Kanters, directeur/bestuurder St. Franciscus: “Gezien de dubbele vergrijzing waar we in de ouderenzorg mee te maken hebben, wordt het de komende jaren steeds belangrijker om het potentieel van onze medewerkers zoveel mogelijk te benutten. De groep ouderen wordt steeds groter en het aantal medewerkers wordt kleiner. Dit betekent dat we het anders moeten gaan doen. De druk op de maatschappij en de belasting van medewerkers wordt onhoudbaar. Door samen te werken en gebruik te maken van de capaciteit die regionaal beschikbaar is, helpen we elkaar. Dat is ook de reden dat we dit project RITZ noemen (Regionale Inzet Tijdelijke Zorg). Met de tijdelijke inzet van collega’s bij een andere locatie of organisatie in de regio kunnen openstaande diensten in het rooster worden ingevuld en ‘ritzen’ we als het ware de roosters dicht. Ook is het een mooie manier om een kijkje te nemen in de keuken van de buren en zo met nieuwe ideeën en inspiratie terug te gaan naar je eigen team. Het biedt de voordelen van een vast contract en de flexibiliteit waar veel medewerkers naar op zoek zijn. Kortom: ruimte voor de medewerker om extra of flexibel te werken en daarmee als organisaties bij te dragen aan een hogere medewerkerstevredenheid en personeel te behouden.” 

De FlexHub sluit naadloos aan op het planningssysteem van Intus, InPlanning, maar er is ook een oplossing beschikbaar voor organisaties die gebruikmaken van een ander roostersysteem. De FlexHub houdt rekening met verschillen in onder andere benamingen van functies, kwalificaties, diensten, en plangroepen. In de toekomst wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor ZZP’ers en andere bemiddelaars, om aan te kunnen sluiten. 

Meer weten over de FlexHub? Kijk dan op www.intus.nl/flexhub

Intus Icons