Intus heeft de Europese aanbesteding ‘Planning & Roostering software’ van Pantar gewonnen. Pantar is het grootste sociaal ontwikkelbedrijf in de regio Amsterdam en Diemen, en gaat ruim 1.500 medewerkers plannen met InPlanning. Elske Kolner, Sectormanager Logistiek bij Pantar en Ellen Veurink, Accountmanager bij Intus ondertekenden het contract.

Pantar is actief in vijf verschillende marksectoren en specialiseert zich in de begeleiding en ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Belangrijke criteria in de aanbesteding waren onder andere dat de nieuwe roostersoftware de planners gaat ontzorgen en een professionaliseringsslag op het gebied van personeelsplanning realiseert.

Elske Kolner: “Voorheen maakten wij roosters in Excel, maar op een gegeven moment werd dat te onoverzichtelijk. Met de keuze voor InPlanning hopen wij dan ook inzicht te krijgen in de capaciteit, met name ook in de verschillende seizoenen. In de zomermaanden is de bezettingseis weer heel anders dan in andere maanden. Wat ik zo fijn vind aan InPlanning is dat de medewerkers hun rooster straks gewoon op hun telefoon kunnen zien door middel van de app. Dan heb je bijvoorbeeld ook geen gedoe meer met versienummers van roosters.”

Intus Icons