Intus heeft de aanbesteding ‘SaaS dienst personeelsplanningsysteem’ van ProRail gewonnen. ProRail wil met het nieuwe systeem de drie huidige personeelsplanning-systemen voor ca 1200 ProRail medewerkers van diverse gebruikersgroepen vervangen. Omdat het verschillende groepen medewerkers met verschillende wensen betreft, moet het nieuwe systeem drie roostermethodieken ondersteunen, namelijk basisroosteren, zelfroosteren en taakroosteren.

De ondertekening vond op dinsdag 25 mei online plaats door Arjen Boersma, Directeur ICT ProRail, Raymond van Hattem, HR-directeur ProRail en Hans Leideman, Directeur van Intus (op de foto van links naar rechts).

Raymond van Hattem: “We kunnen starten met het professionaliseren van het planningsproces, vergroten van de grip op de inzet van medewerkers én onze collega’s in de toekomst de mogelijkheid te bieden om te kunnen zelfroosteren. Daar kijken we naar uit.”

Hans Leideman: “Wij zijn blij dat ProRail samen met Intus gaat werken aan het behalen van hun beoogde resultaten. Met onze kennis over roosters en planningen hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het zo efficiënt mogelijk plannen van ProRail-medewerkers. Ik kijk uit naar een voorspoedige samenwerking waarbij we ons en elkaar continu blijven verbeteren.”

De implementatie zal op korte termijn starten. Doel is dat in 2022 de ProRail-medewerkers in InPlanning werken.

ProRail zorgt dat ruim 1 miljoen reizigers en 100.000 goederen elke dag op hun plaats van bestemming aankomen. Naast het zorgen voor een optimaal spoornetwerk, onderhoudt ProRail al bestaande infrastructuur. Hiermee houdt ProRail met ruim vierduizend medewerkers Nederland toegankelijk.

 

Intus Icons