Philadelphia Zorg gaat het roostersysteem van Intus gebruiken. In het voorjaar van 2021 zullen alle 8500 medewerkers met het systeem werken. Met de nieuwe software wil Philadelphia het proces van zelforganisatie ondersteunen. Medewerkers hebben hierbij meer regie op het maken van hun eigen rooster. Een optimaal rooster is een belangrijke voorwaarde om goede zorg op locaties te kunnen garanderen en draagt bij aan het werkplezier van zorgmedewerkers.

Plannen en roosteren valt onder de zogeheten kernactiviteit Bezetting binnen het proces van Zelforganisatie. Roosteren is een teaminspanning en alle teamleden zorgen ervoor dat de indicaties van cliënten en de inzet van zorgmedewerkers op elkaar zijn afgestemd. Het nieuwe systeem geeft inzicht in wat de kosten zijn als er overuren worden gedraaid, er te weinig wordt gewerkt of invalkrachten worden ingehuurd. Met InPlanning kan het team op een eenvoudige manier voldoen aan de arbeidstijdenwet bij het plannen en roosteren. Zorgmedewerkers van Philadelphia kunnen in de nieuwe roostertool hun rooster gemakkelijker zien, controleren en aanpassingen doorvoeren via de app.

Marie-Louise Dibbets, Manager Finance & Control bij Philadelphia: “Met behulp van InPlanning optimaliseren wij de bezetting en continuïteit in de zorg, op zelforganiserende wijze”.

Naast zorgmedewerkers op locaties gaan medewerkers van de serviceorganisatie ook met het nieuwe systeem werken. Zij krijgen op deze manier inzicht in de pieken en dalen wat betreft de werkbelasting.

Hans Leideman, directeur van Intus: “We zijn blij dat we de nieuwe rooster-applicatie voor Philadelphia mogen leveren, waardoor Philadelphia een stap kan zetten in het proces van zelforganisatie”.

Intus Icons