Tactus gaat voor gebruiksvriendelijkheid

In de afgelopen tijd heeft Intus verschillende nieuwe klanten mogen verwelkomen. Vandaag in de spotlight: Tactus Verslavingszorg.

Over Tactus

Tactus biedt een breed scala aan activiteiten in het oosten van het land. Zo bieden zij ambulante en klinische zorg aan verslaafde mensen. Tactus heeft ook een behoorlijk omvangrijk aanbod in forensische verslavingszorg: mensen die in de gevangenis hebben gezeten krijgen dan vanuit justitie een behandeling aangeboden. Ook richt Tactus zich in het verlengde daarvan op verslavingsreclassering. Mensen die geen plek hebben in de maatschappij worden door Tactus geholpen hun plek weer terug te krijgen.
Johan Hollebrandse, Projectmanager bij Tactus, licht toe: “Wij zijn er trots op dat we de hele breedte van de verslavingszorg aanbieden, van preventievoorlichting tot en met hooggespecialiseerde zorg”.

Steeds complexer

Natuurlijk loopt Tactus als organisatie met 40 locaties en 1.200 medewerkers ook tegen uitdagingen aan. Johan: “Een uitdaging is dat we zien dat de zorg in die zin complexer wordt dat er steeds meer regels opgesteld worden. Het is ingewikkeld om aan al die sets van regels te voldoen. Er zijn er namelijk steeds meer vanuit de verzekeraars en de gemeente. En als je met ruim 40 gemeenten te maken hebt is het lastig om aan al hun regels te voldoen. De zorg streeft ernaar steeds doelmatiger te worden, dit betekent onder andere dat je de kostprijs moet zien te verlagen. Dus je moet steeds efficiënter werken en zoveel mogelijk middelen aan zorgverlening besteden in plaats van administratie en registratie. Daar is ook het roosterproces een belangrijk onderdeel in.”

“je moet steeds efficiënter werken en zoveel mogelijk middelen aan zorgverlening besteden in plaats van administratie en registratie. Daar is ook het roosterproces een belangrijk onderdeel in.” – Johan Hollebrandse, Projectmanager Tactus

Waarom Intus?

Het was voor Tactus dus tijd om nieuwe planningsoftware te kiezen. Hoe kwam Tactus eigenlijk bij Intus? Johan vertelt: “Intus is een speler die in de groei is. In contacten met andere organisaties kwamen wij Intus meerdere malen tegen en bleek dat we Inplanning van Intus als goede optie zeker moesten bekijken.”

Dat InPlanning erg gebruiksvriendelijk is, gaf uiteindelijk de doorslag. Tactus was er volledig van overtuigd dat de software van Intus de organisatie het beste kan helpen om haar doel te behalen. De medewerkers van Tactus kunnen zich door het beoogde zelfroosteren efficiënter plannen waardoor hun tevredenheid omhoog gaat en tegelijkertijd kosten en tijd worden bespaard. Hierdoor is er meer tijd voor zorg.

De eerste indruk? “Ik hoor veel positieve geluiden vanuit het projectteam, ook over de samenwerking met de medewerkers van Intus,” vertelt Johan.

Wil je ook eens kijken hoe het plannen in jouw organisatie efficiënter kan? Neem dan eens een kijkje bij onze modules of neem direct contact op.

Intus Icons