Volgens het AD lopen verpleegkundigen en verzorgenden deze zomer tegen hetzelfde probleem aan als vorige jaren: zomerstress. Slechts 10% zag hiervan een verbetering ten opzichte van vorig jaar. De werkdruk is nog even hoog, of is zelfs toegenomen.

Er is flinke discussie over wie wanneer zijn/haar vrije dagen mag opnemen en soms moet personeel haar vakantie onderbreken om toch te komen werken. De cliënten zijn uiteraard ook de dupe van het personeelstekort. Zo wordt de patiënt bijvoorbeeld niet bij elke dienst gedoucht, of wordt er gevraagd of ze een dagje zonder steunkousen kunnen.

Wat zijn oplossingen?

Oplossingen voor de zomerstress in de zorg zijn niet altijd eenvoudig. In de praktijk zien we onder andere dat er wordt gewerkt met uitzendkrachten. Deze komen soms uit onverwachte hoek; studenten diergeneeskunde (die dankzij hun studie kennis hebben over anatomie en fysiologie) kunnen lichte taken als wassen en aankleden prima uitvoeren. Daarnaast springen leidinggevenden bij en draaien de vaste medewerkers overuren. Er worden daarnaast cliëntenstops ingevoerd bij verschillende instellingen, of afdelingen worden gesloten.

Wat het AD in het nieuwsbericht niet benoemt is het belang van een goede vakantieplanning. Wanneer je die op orde hebt, weet je als medewerker al lang van tevoren waar je aan toe bent. Dan zou je dus geen vakantiedagen hoeven inleveren om toch te komen werken, omdat je maanden van te voren al op de hoogte bent van de bezetting in die weken. Zie je tekorten bij het maken van de vakantieperiode? Dan kun je al op zoek naar uitzendkrachten voor die weken.

Wat zijn volgens jou oplossingen om zomerstress in de zorg? Laat het ons weten onder deze LinkedIn post!

Intus Icons