DC Klinieken zoekt intuïtief plannen!

Zoals een snelgroeiende organisatie ervaart en zeker een waarbij de zorg te allen tijde voorop staat, houden interne processen veelal geen gelijke tred.

DC Klinieken is in 1995 gestart en in korte tijd uitgegroeid tot een Zelfstandig Behandel Centrum van formaat met 15 vestigingen door heel Noord, West en Zuid Nederland.

Benchmarken van locaties

Het moment is nu aangebroken om van een Excel-planning over te stappen op een professioneel systeem, waarmee een hoge(re) mate van efficiëntie kan worden behaald en een uitwisseling van medewerkers mogelijk is over de vestigingen heen met een automatische kostenplaatsberekening.

Vanuit de visie van DC Klinieken - mensen maken deel uit van de organisatie, heeft men direct ook voor zelfroosteren gekozen

Na een presentatie voor het management, een uitgebreide demo op Zorg&ICT en een werkbezoek aan ziekenhuis St. Jansdal, is Intus geselecteerd. Mooie complimenten voor InPlanning; intuïtief en ‘hoog-geautomatiseerd’, wat erg belangrijk is voor een organisatie zonder centraal planbureau, zo is de argumentatie van William Roos, locatiemanager Rotterdam en Schiedam. Ofschoon leverancier Intus een brede klantenkring kent in diverse branches, wordt de taal van de zorg goed gesproken en niet minder belangrijk - begrepen.

Tijdens de interne kick-off van de projectgroep aan de managers van de verschillende locaties toonden dezen zich onder de indruk; iedereen wil graag als eerste starten.

‘Heel gelukkig zal de salarisadministratie en afdeling finance worden’, aldus William, ‘aangezien er een grote administratieve last van hen af zal vallen met de ingebruikname van InPlanning'.