Zonnehuisgroep Amstelland vindt transparantie

Het was alweer de meer dan 50ste keer dat Zonnehuisgroep Amstelland – die alle vormen van ouderenzorg, van thuiszorg tot intensieve verpleeghuiszorg – een selectietraject voor een software applicatie afsloot.

Doel was het vinden van een roosterplanningssysteem dat gemakkelijk in het gebruik is, met andere woorden; gebruiksvriendelijk en met een minimum aan handelingen. Bovenal zocht ZHGA een partner. Geen softwarebedrijf dat eenzijdig de functionaliteit en de inrichting van de software bepaalt, maar een bedrijf dat “transparant is en samen optrekt in de ondersteuning van het planproces en alle koppelingen”, aldus Marjan Vos, manager Informatisering en Automatisering bij Zonnehuisgroep Amstelland.

In dit traject werd alles uit de kast getrokken voor een objectieve vergelijking; een Programma van Eisen, demo’s en een workshop op basis van eigen casuïstiek, en een evaluatie door de afdelingen planning, zorg, P&O, applicatiebeheer en leidinggevenden. Op basis hiervan is een matrix gemaakt en een prijstechnische vergelijking om van een long list naar een short list te komen. Twee groepen zijn naar verschillende referenten gegaan en met hulp van adviesbureau AAG is er op basis van 13 criteria uiteindelijk gekozen voor InPlanning van Intus.

Waarom Intus?

Naar de concurrentie en de ontwikkeling in de zorg kijkend, vindt ZHGA – InPlanning meer ‘state of the art’. Het ondersteunt het proces centraal-decentraal en zelfroosteren. Het is een “fris en fruitig en gebruiksvriendelijk” systeem en volgens applicatiebeheerder Sylvia Bos is het pakket ‘super enthousiast’ ontvangen bij Zonnehuisgroep Amstelland. Het is goed merkbaar dat Intus veel kennis van zaken heeft.

“Het is een fris en fruitig systeem” – Sylvia Bos, applicatiebeheerder Zonnehuisgroep Amstelland

Zonnehuisgroep Amstelland verwacht op InPlanning minder onderhoud, beheer en knelpunten, zeker ook in de koppelingen met het ECD en het HR-systeem. Intus biedt adequate ondersteuning van medewerkers op individueel niveau en met behulp van de software kan de capaciteitsplanning van het team worden bijgestuurd. Tenslotte vinden er minder vertaalslagen plaats van kostenplaats naar Organisatorische Eenheid.

Kortom, Zonnehuisgroep Amstelland is hiermee klaar voor de toekomst!

Intus Icons