RAV Flevoland, Gooi & Vechtstreek

De regionale ambulancevoorzieningen van Flevoland en Gooi & Vechtstreek zijn een intensieve samenwerking aangegaan en gebruiken voor hun personeelsplanning de software van Intus.

Intensieve samenwerking
Met ingang van 1 januari 2018 zijn de ambulancediensten van de GGD Flevoland en de regio Gooi en Vechtstreek een intensieve samenwerking aangegaan. Directie, management en staf van beide Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV’s)  zijn samengevoegd.
Deze samenwerking maakt de ambulancediensten robuuster. Daarnaast biedt de bundeling van krachten betere kansen om patiënten ook in de toekomst de beste zorg te kunnen bieden. Ook staat de overhead veel steviger en is er meer capaciteit voor innovaties, onderzoek en ontwikkeling. De nieuwe samenwerking zorgt voor veel energie in de organisaties.

Gebruiksvriendelijkheid is doorslaggevend
In beide organisaties was een sterke behoefte aan een nieuwe oplossing voor de personeelsplanning. Vanwege de aanstaande samenwerking stelden de organisaties hiervoor in 2017 gezamenlijk een meervoudige onderhandse aanbesteding op. Ze bekeken diverse demo’s en brachten bezoeken aan referenten. De gebruiksvriendelijkheid en de prettige ‘look-and-feel’ voor de medewerker waren uiteindelijk doorslaggevend in de keuze voor Inplanning van Intus. Ook de uitgebreide rapportagemogelijkheden van het systeem bieden veel toegevoegde waarde.

Implementatie op maat
De implementatie van InPlanning verliep uitstekend, aldus Gerrie Koopman (teamleider GGD Flevoland) en Peter Jurriaans (manager Ambulancezorg RAV Gooi en Vechtstreek). “We zijn erg tevreden over de consultants die de implementatie bij ons hebben gedaan. Ook de actieve houding van de servicedesk van Intus is erg prettig. Voor de medewerkers van beide RAV’s verandert er veel. We hebben daarom tijdens de implementatiefase inloopmomenten bedacht voor medewerkers om heel laagdrempelig vragen over InPlanning te kunnen stellen. Ook door het openzetten van een testomgeving kregen medewerkers de gelegenheid om te oefenen.
Gerrie heeft nog enkele tips hoe bepaalde schermen te verduidelijken; die neemt Intus graag ter harte. Ook voor wat betreft de App staat bij Intus het optimaliseren van de leesbaarheid hoog in het vaandel.

Gerrie sluit af: “We hebben een mooi resultaat bereikt door een goede samenwerking tussen Intus, RAV Flevoland en RAV Gooi & Vechtstreek”.