Slimme koppeling De Heer en Intus!

De koppeling tussen het Elektronisch Cliënten Dossier PlanCare van De Heer en het Personeelsplanningsysteem InPlanning van Intus is een feit.

In zorginstellingen registreren ambulante medewerkers uren vaak voor twee doeleinden, namelijk ten behoeve van de declaraties aan de gemeente en hun eigen urenbalans als medewerker. Zonder koppeling tussen beide systemen is het zo dat ambulante medewerkers hun werktijd zowel in PlanCare als InPlanning moeten registreren. De registratie van werktijd in InPlanning is nodig voor juiste (uren)balansen en verloning van onder andere onregelmatigheidstoeslag.
Daarnaast is de registratie van cliëntgebonden tijd (immers ook werktijd voor de medewerker) in PlanCare nodig voor de declaraties aan gemeenten. Het gevolg hiervan is dat medewerkers dubbel zoveel tijd kwijt zijn met het registreren van uren en daarbij is het dubbel registreren ook nog eens foutgevoelig.

Om de administratielast van zowel de ambulant medewerker als de administratief medewerker te verminderen en om verschillen in uren te voorkomen, is er een koppeling tussen PlanCare en InPlanning ontwikkeld.

In de nieuwe situatie registreren medewerkers al hun werktijd, dat betekent cliëntgebonden en niet-cliëntgebonden, in PlanCare. Middels de koppeling worden deze uren ook verwerkt in InPlanning. Het enige dat ambulante medewerkers dan nog aanvullen in InPlanning zijn verzuimuren, verlofuren en uren die uitbetaald moeten worden.

Wanneer een medewerker ontdekt dat er qua uren iets niet klopt in zijn of haar rooster, past de medewerker in PlanCare de werktijden aan en komen deze aangepaste uren automatisch in InPlanning. Zo hoeft de medewerker slechts in één systeem werktijden aan te passen.

We zetten de voordelen nog even voor je op een rij:
• Altijd een actueel en correct overzicht van geregistreerde uren in InPlanning
• Minder administratiedruk voor ambulant- en administratief medewerker
• Geen verschil in geregistreerde uren in PlanCare en InPlanning
• Minder fouten in declaraties richting gemeente

Intus en De Heer Software gaan er vanuit met deze koppeling veel zorginstellingen van dienst te kunnen zijn. Voor meer informatie of  vragen: info@intus.nl en verkoop@deheer-software.nl