Takenplanning

Met de module Takenplanning kunt u uw taken snel en efficiënt inplannen met medewerkers en (productie)middelen, rekening houdend met de eisen die hieraan worden gesteld. De module Takenplanning werkt zowel handmatig als volautomatisch.

De module Takenplanning sluit aan op de andere modules van Intus Planning, maar is ook te gebruiken naast uw huidige oplossing voor dienstroosterplanning.

Zit Excel aan de grens van zijn mogelijkheden?

 

Excel is een geweldige tool om te beginnen met plannen, maar is te beperkt voor een complexe planning. Voor automatische planalgoritmes en uitgebreide managementinformatie is er nu Intus Takenplanning.

Wie kan waar worden gepland?

Niet iedere medewerker is geschikt voor elke taak, competenties zijn van groot belang. Met Intus Takenplanning kunt u competenties vastleggen en bijhouden, zodat iedere medewerker op de juiste plek wordt ingepland.

Hoe om te gaan met productiemiddelen?

Voor bepaalde taken zijn middelen nodig, zoals een operatiekamer of een boot. In Intus Takenplanning kunnen productiemiddelen onderdeel uit maken van de planning.

 

Plannen van taken en werktijden geintegreerd

De planning van roosters en het plannen van taken zijn vaak losstaande processen. Hierdoor kost de planning onnodig veel tijd, zeker zodra een medewerker ziek wordt. Vanaf nu is er één geïntegreerde oplossing.

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Handmatig plannen gaat eenvoudig door klikken en slepen. Als een medewerker of middel niet beschikbaar is, kan deze niet gepland worden. Ook kan er automatisch gepland worden, dankzij configureerbare beslisalgoritmes.

Vaardigheden

Met Intus Takenplanning worden de ervaringsuren van uw medewerkers nauwkeurig bijgehouden. Hierdoor kan er actief gestuurd worden op de ervaring van medewerkers.

Overzicht capaciteit

Intus Takenplanning is overzichtelijk ingedeeld waardoor er eenvoudig overzicht is welke medewerkers nog beschikbaar zijn en op welke openstaande taken zij gepland kunnen worden.

Relatie tussen medewerkers en middelen

Sommige taken kunnen slechts worden uitgevoerd indien er middelen beschikbaar zijn. Daarnaast kan een middel eisen stellen aan een medewerker. Met Intus Takenplanning is deze match eenvoudig te maken.

Risico's

Doordat de planning eenvoudiger wordt, is het makkelijker overdraagbaar aan een collega. Uw organisatie loopt geen risico’s wanneer de planner een keer onverwachts afwezig is.

Inzicht

Doordat er goed inzicht is in de bezettingsvraag kunnen medewerkers beter gepland worden op pieken en dalen, zo specifiek als u zelf wilt. Hierdoor kunt u beter de mogelijkheden van uw resources benutten.

Eenvoud

De planning die nu veel tijd kost, is met Intus Takenplanning binnen een paar minuten opgesteld en kwalitatief minstens net zo goed!

Rapportages

Intus Takenplanning beschikt over standaard rapportages over inzetbaarheid. Hierdoor is er goed overzicht en juiste informatie om gericht te sturen.

Meer zien?

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Daarom verzorgen wij met plezier een vrijblijvende demonstratie.

Als u via onderstaande link het formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

 

 

Meer zien?

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Daarom verzorgen wij met plezier een vrijblijvende demonstratie.

Als u via onderstaande link het formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

 

 

Klanten over Intus Takenplanning

Jac Dingelstad, Personeelsplanner Rockwool

"De Takenplanning van Intus zorgt voor een optimale flexibele bepaling van inzet van personeel in een zeer kort tijdsbestek, op basis van toegekende competenties."

Peter Nabuurs, Flexplanner Mars

"Bij Intus denk ik aan 'samen zoeken naar de beste oplossing vanuit de praktijk'. Intus Takenplanning geeft in één oogopslag inzicht en overzicht over de verschillende ploegen heen."

Verder praten?

Maarten van Hooidonk
Accountmanager
T 030 - 82 00 315