Viggo-Eindhoven Airport en InPlanning

Viggo als nieuwe klant bij Intus ingelijfd!
Diegenen die weleens via Eindhoven Airport vliegen, kennen het logo van Viggo wellicht.
Viggo verzorgt op Eindhoven Airport alle services op het gebied van ‘ground handling’, ‘cargo’, ‘aircraft cleaning’ en ‘security’. Vanaf april 2019 gaat de overkoepelende holding PW Groep B.V. deze dienstverlening ook voor de luchthaven Lelystad verzorgen. Elke dag werkt Viggo aan het nog verder verbeteren van haar dienstverlening en een goed personeelsplanning systeem kan daarbij ondersteunen.

Waarom een nieuw roostersysteem?
Met een groot aantal te roosteren medewerkers en een te verwachten forse groei behoort plannen via Excel niet meer tot de mogelijkheden. Inzicht, gebruiksgemak, schaalgrootte en de ondersteuning van twee CAO’s zijn van cruciaal belang. Voldoende redenen voor Viggo om op zoek te gaan naar een gespecialiseerd plansysteem.

Verwachtingen ten aanzien van het nieuwe personeelsplanning systeem
Tom Bouman - business analyst bij Viggo - is hier duidelijk in; het nieuwe roostersysteem moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

• ‘Hufterproof’ (willekeur van plannen uitsluiten)
• Gebruiksvriendelijk voor planners
• Tijdbesparend
• Laagdrempelig voor medewerkers
• Toekomstbestendig i.v.m. duurzame inzetbaarheid
• Voor de medewerker alle afhandeling op de telefoon
• Ondersteuning van flexibele cross-inzet van medewerkers tussen de sub-bedrijven
• De leverancier moet zich conformeren aan de AVG die per 25 mei 2018 in werking treedt.

Selectieproces
Begin maart 2017 kwam Intus met haar softwaresysteem InPlanning op de shortlist. Tom Bouman  was ‘serieus onder de indruk van de presentatie van Intus’ vanuit een ander selectietraject. Na een uitvraag van alle gebruikerswensen volgde een demo. Na de zomervakantie namen de planners van Viggo deel aan een realistische knoppensessie om die wensen te kunnen toetsen.
Tenslotte bevestigde een referent de voorgenomen keuze voor Intus en in november werd de handtekening gezet. Voor Intus betekent dit een mooie verbreding van deze sector.

Momenteel is Viggo druk met de migratie naar een ander salarissysteem, naar verwachting zal InPlanning eind mei live gaan; volgens Tom ‘is er draagvlak genoeg’!