Weblog

Op ons weblog vindt u alles over Intus, maar ook gerelateerde artikelen over planning.

Op ons weblog kunt u informatie over Intus en haar producten vinden, maar ook gerelateerde items. U kunt ook rechts een selectie maken van een specifieke categorie.

Innovatie in glasvezels!

In gesprek met HR adviseur Draka - Ralf de Brouwer

Draka Comteq Fibre B.V. is als onderdeel van de Prysmian Group het enige bedrijf in Nederland dat glasvezel(kabel) produceert. In 2011 is men gestart met het ontwikkelen van een ‘levensfase bewust’ personeelsbeleid. Na een open dag bij Sabic Kunststof in Bergen op Zoom, waar begin 2016 een presentatie ‘zelfroosteren’ werd verzorgd, was het management om; men startte de transitie van een vier/vijf ploegendienst naar een  planningssysteem met zelfroosterfunctionaliteit. Draka heeft gekozen voor InPlanning van Intus.

 

DC Klinieken zoekt intuïtief plannen!

Zoals een snelgroeiende organisatie ervaart en zeker een waarbij de zorg te allen tijde voorop staat, houden interne processen veelal geen gelijke tred.

DC Klinieken is in 1995 gestart en in korte tijd uitgegroeid tot een Zelfstandig Behandel Centrum van formaat met 15 vestigingen door heel Noord, West en Zuid Nederland.

Zonnehuisgroep Amstelland

... gepokt en gemazeld in selectietrajecten.

Het was alweer de meer dan 50ste keer dat deze organisatie - die alle vormen van ouderenzorg, van thuiszorg tot intensieve verpleeghuiszorg - een selectietraject voor een software applicatie afsloot.

De Wever - teamverzelfstandiging

Deze organisatie met 3.000 medewerkers biedt zorg in verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorg en revalidatie. Het vorige planningssysteem gaf veel performanceproblemen en De Wever was daarnaast op zoek naar software die alle zorgsectoren van De Wever kan ondersteunen, maar vooral de ontwikkeling naar zelfstandige teams  een boost kan geven. Snelheid in selectie en implementatie was dus geboden!

Lunet zorg - planning en cliëntzorg

InPlanning ondersteunt de samenwerking van teams

'Lunet zorg - zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking - heeft het selectietraject voor een nieuw roostersysteem zeer gedegen aangepakt. Met in het achterhoofd de ervaring van vier jaar terug -  te weinig draagvlak onder de medewerkers - is kwartiermaker Lea de Vries gestart met een intern onderzoek. Het onderzoek vond plaats met medewerkers, managers, familie én de cliënten om te polsen hoe zij tegenover verschillende roostervormen staan'.