Over Intus

Samen slimmer plannen

We vertellen je graag meer over onze missie en hoe Intus zich vanaf de start heeft ontwikkeld tot wie wij nu zijn!

202302 gezichten van intus
Intus Klantendag 2022

Door onze innovaties plannen onze klanten samen slimmer

Innovatie zit in ons DNA.  Hiermee dragen we bij aan nieuwe oplossingen voor organisatorische en zelfs maatschappelijke problemen.

Met de huidige personeelskrapte is samenwerken noodzakelijk. Wij zorgen dat teams en flexpools samen optimaal plannen, waar nodig aangevuld met buurorganisaties, ZZP-platforms en uitzendorganisaties.

Door technologie bedenken we slimme oplossingen die repeterend of foutgevoelig werk voorkomen, zelf slimme oplossingen voorstellen, en ervoor zorgen dat je anytime, anywhere met onze oplossingen kan werken.

Plannen is het vakgebied waarin we willen uitblinken; voor andere domeinen werken we graag samen met andere partners die daarin uitblinken.

Tijdlijn

Van de zolderkamer naar Driebergen-Rijsenburg en alles daar tussenin.

2001

De start van Intus

Vrijwel direct na de oprichting is Intus gestart met het implementeren van een systeem voor personeelsplanning dat ontwikkeld werd in Duitsland.  

De focus lag hierbij op het ontwerpen en beheren van roosters en het zorgen dat alle regels rond de CAO goed worden verwerkt. 

1649320939271-1
2001
Vanaf 2010

De start van InPlanning

Door het implementeren van de bestaande software werd duidelijk dat er iets ontbrak.

Er was behoefte aan een innovatieve manier van planning. Vrijwel altijd kwamen roosters tot stand doordat planners of algoritmes gingen puzzelen.  Wat hierbij vergeten werd, was dat  het de medewerkers zijn die de roosters moeten lopen. Zij kwamen pas aan bod nadat de roosters gepubliceerd werden.

Medewerkers hadden destijds maar één middel om het rooster kloppend te krijgen: diensten onderling ruilen, waarbij nauwelijks meer werd gekeken naar de regels rondom de Arbeidstijdenwet.

Dat moest anders en dat kon anders: Dat was het begin van InPlanning

Beeldmerk intus 150x150px
Vanaf 2010
Vanaf 2012

Start van sterke groei

De combinatie van een duidelijke focus op de medewerker, moderne web based technologie, en uitgebreide planningsfunctionaliteit bleek te voorzien in een sterke behoefte. 

Intus werd daardoor ook actief in diverse andere markten in Nederland, waaronder overheid (landelijk, gemeentelijk en diverse ZBO's)   

Daarnaast werd Intus actief binnen de zorg (VVT, Gehandicaptenzorg, Ziekenhuizen, GGZ, Ambulancediensten en Jeugdzorg), omdat datgene wat Intus onderscheidt perfect aansluit bij de uitdagingen binnen de gezondheidszorg.

Your image ALT text
Vanaf 2012
Vanaf 2021

Uitbreiding naar Duitsland

De transitie die Intus in Nederland heeft doorgemaakt door de medewerker meer te betrekken in het roosterproces, blijkt in Duitsland nog niet of nauwelijks te bestaan.  Dit terwijl er wel een enorm behoefte aan blijkt te zijn.

Daarom start Intus onder de merknaam Swisio een vestiging in Duitsland, waarmee de cirkel weer rond is.

swisio hq logo
Vanaf 2021
Nu

En nu...

  • behoort InPlanning tot de meest innovatieve systemen voor personeelsplanning in de markt
  • is Intus gecertificeerd voor de ISO27001 en NEN7510 normen voor informatiebeveiliging, evenals de ISO9001 norm voor ons kwaliteitssysteem.
  • is Intus uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 70 medewerkers
  • gaan meer dan 150.000 gebruikers door onze software elke dag net iets prettiger aan het werk
085_Intus_1164_5423_HR
Nu
Word jij onderdeel van ons verhaal?