Nieuws & Blog

IrisZorg maakt gezonde roosters met InPlanning

IrisZorgxIntus

IrisZorg is live met InPlanning! In deze blog vertelt Martijn Krijger, ICT strateeg bij IrisZorg, over het project. IrisZorg zet zich in voor mensen die meer grip op hun leven willen krijgen, met behandelingen voor verslavingen, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding. Ook biedt IrisZorg trajecten in opvang, wonen, werk, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering.

Vanuit de kernwaarden ‘betrokken’ en ‘eigen regie’, en ‘gezond roosteren’ als belangrijk onderdeel van de visie op Planning, vond IrisZorg het belangrijk dat collega’s van verschillende disciplines uit de gehele organisatie betrokken waren bij het selectieproces en het implementatieproject. “We hebben eigenaarschap van Plannen en Roosteren goed belegd bij een regiomanager, die ook opdrachtgever was voor dit traject”, vertelt Martijn. Simone Janiczak (vanuit SiJa Interim Management) en Ben (vanuit Intus) waren de externe projectleiders. Daarnaast is er door IrisZorg een interne projectleider benoemd die tevens procesbeheerder is. Martijn: “Dat hielp heel goed om de implementatie soepel te laten verlopen.”

Martijn vertelt over het selectietraject en de keuze voor InPlanning: “We hebben drie systemen uitgebreid beoordeeld. Jullie hadden zelfs een proeftuin ingericht, waar een handen-aan-de-knoppen-sessie heeft plaatsgevonden. Het lag echt dicht bij elkaar, waarbij we naast functionaliteit ook naar karakteristiek van de leverancier hebben gekeken. Vanuit onze visie hebben we bewust gekozen voor een best-of-breed leverancier die het optimale uit het roostersysteem haalt.”

Vanuit Intus verzorgden projectleider Ben en consultant Matthijs het implementatietraject. Martijn: “Wat leuk is om te benoemen, is dat de samenwerking met Ben en Matthijs allemaal heel goed is verlopen. Vooral Matthijs is hier heel vaak geweest, en heeft alle planners, roosteraars en coördinatoren goed meegenomen. Ook heeft hij de applicatiebeheerders ondersteund met de inrichting van InPlanning.”

Hoe vinden de medewerkers InPlanning? “De eerste reacties van de medewerkers zijn positief. Het is natuurlijk altijd redelijk spannend om op een nieuw systeem over te gaan, zeker ook met de hoge werkdruk die speelt in de zorg. Tot nu toe gaat het erg goed! De medewerkers die er nu mee werken zijn tevreden. Het gebruik zal de komende periode nog verder toe gaan nemen, ” vertelt Martijn. In totaal worden er 1500 medewerkers gepland. “Er moet gewoon een goede planning zijn waarbij de wensen van de medewerkers worden meegenomen. En we vonden het belangrijk dat ze veel met de app kunnen doen. Dat zit wel goed. In de toekomst willen we InPlanning inzetten om, samen met collega zorginstellingen en centraal gecontractueerde uitzendbureaus, slimmer te plannen."