Nieuws & Blog

Vaste medewerkers VVT en GHZ krijgen voorrang op ZZP’ers dankzij nieuwe CAO

vvt5

Na lang onderhandelen is het eindelijk zo ver: er zijn nieuwe afspraken voor de CAO’s VVT en GHZ, waaronder een flinke loonsverhoging. Een enorme stap vooruit voor de ruim 650.000 medewerkers in deze sectoren.

Een ander heel belangrijk onderdeel van de nieuwe CAO’s is dat personeel in vaste dienst eerste keus krijgt bij invulling van de roosters. Nu zien we vaak dat de meest zware diensten door de vaste werknemers worden gedaan. Dat moet anders kunnen!

Maar hoe zorg je dat dit in de praktijk lukt? En dat het dan ook nog op de meest efficiënte manier gebeurt? Kun je zorgen dat vaste medewerkers ook daadwerkelijk de eerste keuze krijgen? CAO’s worden steeds beter, maar ook complexer.

Met InPlanning zorg je voor de perfecte oplossing door een combinatie van Zelfroosteren en de FlexHub. Daarmee geef je eerst je eigen medewerkers de mogelijkheid om het rooster te maken. Daarna zet je de overige diensten in één keer uit naar de gewenste platforms.

Met Zelfroosteren maken medewerkers hun ideale rooster op basis van de beschikbare diensten. Diensten die niet gekozen worden, kun je vervolgens openstellen voor collega’s uit andere teams. Alle vaste medewerkers krijgen dus eerst de kans om de diensten te kiezen die zij graag willen.

Heb je dan nog diensten openstaan? Stuur die dan met de FlexHub naar aangesloten buurorganisaties, uitzendbureaus en ZZP platforms.

Wil je meer weten of zien hoe dit in de praktijk werkt? We helpen je graag! Neem contact met ons op en we laten je graag alle mogelijkheden zien.