Nieuws & Blog

Wender aan de slag met InPlanning

Wender aan de slag met InPlanning

Zorg- en welzijnsorganisatie Wender gaat aan de slag met InPlanning! Wender richt zich op het bieden van ondersteuning aan kwetsbare mensen in de samenleving, van dak- en thuislozen tot mensen die te maken krijgen met huiselijk geweld. Zij bieden daarbij zowel woonvoorzieningen als begeleiding daarbuiten. Om de zorg voor haar cliënten zo efficiënt en effectief mogelijk te organiseren, is een goede personeelsplanning voor haar 650 medewerkers uiteraard van belang. De implementatie is in april van start gegaan. Frederik Kampstra, projectleider bij Wender, vertelt over het project.

Wat was voor Wender de belangrijkste reden om te kiezen voor InPlanning? Waarom werd er gezocht naar een nieuw roostersysteem?

“Om de zoveel jaar is het binnen Wender gebruikelijk om softwareprogramma’s herijken. We stellen ons dan de vraag of het programma dat gebruikt wordt nog goed past binnen de bedrijfsvoering. We doen dat via een heroriëntatieproject waarbij de huidige en een aantal nieuwe leveranciers gevraagd worden een offerte en demo te geven. Tijdens dit project zijn diverse zaken bekeken en besproken en op basis van de wensen en eisen die de collega’s van Wender geformuleerd hadden is InPlanning als nummer één uit de bus gekomen. Belangrijkste reden is het gemak voor de planner én de eindgebruiker. Je kunt met weinig klikken op veel plekken komen en het geheel is duidelijk en overzichtelijk.”

Wat zijn concrete resultaten die Wender hoopt te zien door het gebruiken van InPlanning?

“Het belangrijkste is dat de collega’s tevreden zijn met het rooster en dat ze actuele informatie hebben over hun (verlof)saldi. Het gemak van InPlanning zou er ook voor moeten zorgen dat medewerkers en managers het systeem gaan gebruiken zodat Wender als organisatie ook de juiste actuele informatie heeft wat inzet en verlofschulden betreft.”

Wat vind je zelf tot nu toe de mooiste feature of functionaliteit?

“Aangezien we nog maar net los zijn met de implementatie vind ik dat een lastige vraag om te beantwoorden. De vele mogelijkheden, de eenvoud en de look & feel van het systeem spreken mij erg aan. Door het gebruiksgemak lijkt het mij fijn om met InPlanning te werken, ook voor collega’s die het lastig vinden om een nieuw systeem te leren kennen.“

Wij kijken uit naar een fijne samenwerking!